Hallo, fijn je hier te ontmoeten, mijn naam is Mieke Ceusters. In 2014 richtte ik ‘Atelier in de Vroente’ op te Geel, een plaats waar groot en klein terecht kan om zich creatief te komen uitleven.

Ken je dat gevoel dat iets zo goed zit en helemaal vanzelf komt, dat het niet aanvoelt als een inspanning? Dat is wat ik voel bij lesgeven en workshops verzorgen, het is mijn tweede natuur. Mensen de ruimte geven om te creëren en datzelfde gevoel te ervaren, daar draait het voor mij om. Ik wil een rustpunt geven te midden van stress en prestatiedruk, waar je kan ervaren dat niet-perfect ook goed is, waar je blij en trots bent op wat je eigenhandig maakte.

Raymond van het Groenewoud zong het al: ‘Het is prettig toeven in mijn hoofd.’ Vaak zeg ik lachend: ‘Het lijkt wel alsof ik een trechter op mijn hoofd heb, de ideeën lopen er in en al wat ik nog moet doen is ze doorgeven aan anderen.’ Het begint allemaal in mijn hoofd; ik zie een beeld, lees een tekst en dan komen gedachten op gang, dan zie ik beelden en leg ik verbanden. Zo ontstaat er telkens weer iets nieuws en unieks. Deze stroom is oneindig en daarom doe ik nooit twee keer precies hetzelfde. Dit komt ook door jou en de andere deelnemers, ik laat me door jullie leiden en inspireren mede daardoor zijn de resultaten altijd anders.

‘Atelier in de Vroente’ is ontstaan vanuit de enorme behoefte om mijn creativiteit te delen. Zes jaar lesgeven binnen het deeltijds kunstonderwijs is het beste wat me overkwam, want daar ontdekte ik dit aangeboren talent. Mijn grootste droom is dat volwassenen en kinderen bij mij hun eigen unieke talenten ontdekken en ontwikkelen, dat jullie hoofd even rustig wordt, dat jullie ontspannen, blij en trots naar huis gaan. Dat jullie dat heerlijke voldane gevoel telkens opnieuw mogen ervaren als jullie thuis naar jullie artistieke creaties kijken.

Wees welkom!

Creativiteit
Creativiteit