THIRD INTERNATIONAL MOSAIC SYMPOSIUM IN PLOAGHE/ SARDEGNA

In augustus 2018 mocht ik deelnemen aan het derde internationale mozaïek symposium in Ploaghe-Sardinië. Op uitnodiging van Maestro Giulio Menossi – de artistieke directeur van het symposium uit Udine.

Het werd een onvergetelijke ervaring. Negen vrouwelijke mozaïek artiesten, uit zeven verschillende landen, gaven er het beste van zichzelf. Het opgelegde thema was: “TEXTURES, WARPS, PATHS – FRAGMENTS OF COLORS FROM THE EARTH”. Er werden ideeën uitgewisseld, steun gegeven waar nodig, er werd héél hard gewerkt (de mozaïek moest immers op 10 dagen klaar zijn) maar er werd ook veel plezier gemaakt. Er ontstond dan ook gedurende de 18 dagen dat we daar waren een hechte groep en vele nieuwe vriendschappen… of hoe mozaïek mensen dichter bij elkaar kan brengen.

Dit jaarlijks evenement wordt georganiseerd door een groep van lokale mensen onder de naam ‘Sardinia Contemporary Mosaic & Art’. Het is een groep erg enthousiaste mensen die ons ongelofelijk goed verzorgd en opgevangen hebben. Dus hartelijk dank voor alles aan Antonia, Fabiano, Antioco, Elisa, Gerolamo en iedereen die dit symposium mee mogelijk maakte. Het was voor mij een grote eer om deel te mogen zijn van deze prachtige ervaring welke elk jaar door gaat tijdens het traditionele jaarlijkse festival in Ploaghe met de naam ‘Ferroagosto’, een traditie die al 500 jaar standhoud.

Een ervaring om nooit meer te vergeten en waar ik met een warm hart aan terug denk.

Grazie mille a tutti!

Mosaic symposium Sargdegna
Mosaic Symposium Sardegna